Met ZAQQ barefootschoenen de koude winter door

Mit ZAQQ Barfußschuhen durch den kalten Winter

En daar is ze dan: de ijzige kou. Wie kruipt er dan niet graag gezellig thuis op de bank? Maar een wandeling in de frisse lucht is zo goed voor je. Staat je innerlijke obstakel in de weg omdat je snel koude voeten krijgt? Dat hoeft niet!

Je wandeling in de frisse lucht zal zelfs in de winter een plezier zijn als je de juiste barefootschoenen draagt. En vergeet niet dat beweging niet alleen goed is voor je lichaam, maar ook voor je geest.

HQE Vegan Sierra Waterdicht

Koude voeten - wat zit erachter?

Ons lichaam is een wonder van de natuur! Niemand wil het koud hebben, maar wist je dat koude voeten een beschermende functie van het lichaam zijn? Bij lagere temperaturen vernauwen de bloedvaten in de buitenste ledematen, dat wil zeggen in de handen en voeten. Hierdoor worden ze niet meer van bloed voorzien en koelen ze af. Op deze manier beschermt het lichaam de vitale interne organen.

ZAQQ-QUINTIC-6

Zweetvoeten kunnen ook een koud gevoel veroorzaken

Misschien heb je dit zelf wel eens meegemaakt? Heb je met je warmgevoerde schoenen na een tijdje lopen koudere voeten dan met de overgangsschoenen? Dat klinkt in eerste instantie niet plausibel, maar er is een heel eenvoudige verklaring. Wanneer je voeten gaan zweten en het vocht door het gebrek aan ademend vermogen niet kan ontsnappen, koelen je voeten af.

Dit is precies waarom we bij alle ZAQQ barefootschoenen veel aandacht besteden aan een hoog ademend vermogen, vooral bij onze warmgevoerde wintermodellen. 


ZAQQ-QUINTIC-Zwart-1

En de barefootzolen?

Ja, onze ZAQQ barefootzolen zijn bijzonder dun en flexibel om de natuurlijke beweging van de voet mogelijk te maken. Hierdoor kan je voet vrij bewegen en een krachtige afrolbeweging maken. Dit resulteert in de aanspanning van veel spieren in je voeten en benen, wat weer zorgt voor een optimale bloedcirculatie en warme voeten.

Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je met ZAQQ barefootschoenen sneller koude voeten krijgt dan met gewone schoenen. En voor voeten die gevoelig zijn voor kou hebben we warmgevoerde wintermodellen.


ZAQQ-QUINTIC-3

Warmgevoerde ZAQQ barefootschoenen

Je krijgt het snel koud en bent over het algemeen erg gevoelig voor kou? Speel dan op safe! Je hebt een warmgevoerde barefootschoen nodig die je voeten zelfs op ijskoude vloeren behaaglijk warm houdt.

 


<<Alle warmgevoerde ZAQQ’s voor dames vind je hier!>>

<<All warmgevoerde ZAQQ’s voor heren vind je hier!>>

QORE-Hoog-2

Wil je het flexibeler? Onze tips voor ongevoerde barefootschoenen

Liever een schoen die je ook in het voor- en najaar kunt dragen?

Onze tip:

Draag onze ongevoerde modellen met hoogwaardige wollen sokken. Zorg ervoor dat het wolgehalte zo hoog mogelijk is (minimaal 70%). Het is het beste om eerst dunne wollen sokken te proberen. Omdat het wolgehalte een hoog thermisch effect heeft, zijn fijne wollen sokken meestal voldoende. 


HQE Bruin Blauw Waterdicht

De juiste ZAQQ barefootschoen wacht op jou

Voor welke ZAQQ schoen je kiest, hangt af van jouw persoonlijke gevoeligheid voor kou en je voorkeuren op het gebied van design en functie. Daarom zijn wij altijd op zoek naar nieuwe trends, zodat jij precies de barefootschoen kunt vinden die jij wilt.

En één ding is gegarandeerd bij alle ZAQQ’s: het hoge draagcomfort dat je met elke stap de lichtheid van ZAQQ geeft.

Feel free, feel ZAQQ.

 

<<Alle ZAQQ barefootschoenen voor dames vind je hier!>>

<<Alle ZAQQ barefootschoenen voor heren vind je hier!>>

Terug naar blog
1 van 3