Blote voeten schoenen om te wandelen?

Barfußschuhe zum Wandern?

Zijn blotevoetenschoenen geschikt om te wandelen? Deze vraag wordt vaak gesteld aan onze klantenservice en het antwoord is duidelijk: JA!

Er zijn echter enkele basisaspecten waarmee u rekening moet houden bij het wandelen op blotevoetenschoenen, waarop we hier meer in detail zullen ingaan. Met deze informatie zou je gemakkelijk je perfecte blotevoetenschoen moeten kunnen vinden voor je volgende wandeltocht.

Blotevoetenschoenen om te wandelen: belangrijk om te weten

Om het juiste paar blotevoetenschoenen voor je volgende wandeling te kiezen, moet je jezelf vooraf de volgende vragen stellen:

Hoe lang loop je al op blote voeten?

Het is normaal dat je voeten sneller moe worden als je overstapt van normale schoenen naar schoenen op blote voeten. Er worden aanzienlijk meer spieren gebruikt en dit kost in eerste instantie meer energie en kracht. Als je nog niet gewend bent om lange tijd op blote voeten te lopen, plan dan eerst korte tochten en let op de volgende punten.

Hoe lang is de wandeling?

Hoe lang duurt de volgende wandeltocht ongeveer? Voor een korte, weinig veeleisende tocht zijn lichte schoenen met medium grip voldoende. Je kunt bijvoorbeeld onze barefoot sneakers dragen. Ook in de zomer zijn onze QLEAR outdoorsandalen een goede keuze. Als je een meerdaagse wandeltocht plant met een zware rugzak, moet de blotevoetenschoen voldoende stabiliteit en grip bieden. Onze blote voeten wandelschoenen of wandelschoenen zijn hier de betere keuze.

Wandelschoenen op blote voeten Sqill

SQILL - voor makkelijke wandelingen - klik hier!

Hoe is het wandelgebied?

De aard van het wandelgebied is nog belangrijker dan de lengte van de wandeltocht. Loop je op droog, goed geasfalteerd terrein? Of moet u zich aanpassen aan de meest uiteenlopende omstandigheden zoals zand, modder, natte wortels, gladde rotsen of zelfs sneeuw? Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van het wandelgebied heeft u de keuze tussen onze lichte schoenen voor dagelijks gebruik, onze robuuste wandelschoenen en onze stevige wandelschoenen.

Hoe is het weer tijdens de wandeling?

Een andere zeer belangrijke overweging is het weer tijdens de trektocht. Kan het regenen of zelfs sneeuwen? Vertrouw dan op onze barefoot-wandelschoenen of wandelschoenen, want die geven je meer grip en slipweerstand. Je kunt het beste een waterdicht model kiezen. Als je door droge, woestijnachtige gebieden rent, speelt het ademend vermogen van de blotevoetenschoen een grotere rol. Afhankelijk van het terrein kunnen onze blotevoetensandalen de beste keuze zijn.

ZAQQ blotevoetenschoenen om te wandelen

Om ervoor te zorgen dat je goed uitgerust bent voor je volgende outdooravontuur, laten we je vandaag een kleine selectie zien van onze barefoot outdoorschoenen.

Buitensandalen op blote voeten

Met het ademend vermogen van een sandaal en de bescherming van een gesloten wandelschoen is onze QLEAR ideaal om te wandelen bij hoge temperaturen. Met onze outdoorsandalen zijn je voeten tijdens zomerse wandelingen altijd goed geventileerd.

Buitensandalen op blote voeten

QLEAR outdoorsandaal - klik hier!

Barefoot sneaker voor gemakkelijke wandelingen

Wandelschoenen op blote voeten

PIQUANT Velours Grijs - klik hier!

Onze barefoot-sneakers kunnen zowel als alledaagse schoenen als voor gemakkelijke wandelingen worden gedragen. Dit maakt deze blotevoetenschoenen perfect om licht te reizen, omdat ze twee schoenen in één combineren.

Barefoot sneaker rood

QAANAAQ Bordeaux - klik hier!

QORE lage spant

QORE Laag - klik hier!

Hardloopschoenen op blote voeten

Of het nu gaat om joggen of trailrunning – onze hardloopschoenen zijn licht van gewicht en bieden uitstekende prestaties en robuuste loopeigenschappen. Trouwens, onze SOQQ hardloopsokken zijn ook perfect voor jouw run!

SOQQ Blauwe sokschoenen Schoenen op blote voeten

SOQQ sokkenschoenen - klik hier!

Wandelschoenen op blote voeten

Onze wandelschoenen op blote voeten bieden comfort en stabiliteit op een breed scala aan terreinen. Vergeleken met onze wandelschoenen zijn ze lichter en bieden ze voldoende enkelflexibiliteit op steil terrein of lichte sprongen over rotsen.

Hier vind je alle barefoot wandelschoenen!

HQE wandelschoenen op blote voeten

HQE wandelschoenen op blote voeten - klik hier!

QUEST Laag Zwart Waterdicht

QUEST Laag - klik hier! SEEQ outdoor schoenen op blote voeten

ZOEK - klik hier!

Wandelschoenen op blote voeten

Onze wandelschoenen bieden u aanzienlijk meer stabiliteit en bescherming zonder in te leveren op comfort. Door de hoge snit heb je meer stabiliteit in het enkelgebied en ben je beter beschermd tegen insectenbeten, schrammen of snijwonden. Onze wandelschoenen zijn daarom ook geschikt voor lange wandelingen door veeleisend terrein.

Alle wandelschoenen vind je hier!

HQE Bruin Blauw Waterdicht

HQE Bruin Blauw Waterdicht- klik hier!

EXPEQ wandelschoenen

EXPEQ wandelschoenen - klik hier!

Duitsland is een wandelland. Met een wandelwegennet van zo'n 300.000 km zijn er zeker genoeg onbekende routes om te ontdekken. Door de juiste schoen te kiezen, ben je goed voorbereid op elk avontuur.

Met onze ZAQQ's loop je voorop bij alle buitenactiviteiten - dat is een belofte!

Veel wandelplezier in onze blotevoetenschoenen!

Uw ZAQQ-team

Terug naar blog
1 van 3