QOLLINS Brown – mijn nieuwe Chelsea boot voor elke gelegenheid

QOLLINS Brown - mein neuer Chelseaboot für jede Gelegenheit

Onze klant Stefanie stuurde ons dit mooie ervaringsbericht over onze Chelsea boot QOLLINS. Ze is enthousiast, ook al heeft ze nog weinig ervaring met barefootschoenen.

Wij wensen je veel prachtige wandelingen met je nieuwe QOLLINS.

 

Wil jij ons ook een bericht sturen voor publicatie?

Schrijf ons dan:

wij@zaqq.de

___

QOLLINS-Cognac-6


Ik ben dol op mijn nieuwe QOLLINS barefootlaarzen, die ik nu al 3 weken onafgebroken draag. Ze passen gewoon bij alles, precies wat ik zocht.

Ik kwam ZAQQ tegen via een goede vriendin die al twee jaar bijna altijd als ik haar zie haar SPARQLE laarzen draagt. Zelfs in de zomer wil ze niet zonder. Helaas hebben we 3 schoenmaten verschil, dus ik heb haar schoenen een keer aan kunnen doen, maar ze waren veel te groot voor me om in te lopen. Maar ik kreeg op zijn minst een indruk van ZAQQ barefootschoenen.

Ik heb er lang over nagedacht of ik dezelfde laarzen zou bestellen, maar besloot toen dat het beter was om een ander model te kiezen.



QOLLINS-Cognac-4

Ik bleef in de shop zoeken naar laarzen voor de lente. Eerlijk gezegd heeft het me zes maanden gekost om uiteindelijk een paar uit te kiezen. Eén ding was zeker, het moest een Chelsea boot zijn die zowel sportief als vrouwelijk gecombineerd kon worden. QOLLINS Brown en QEY West Cognac stonden bovenaan mijn lijstje.


QOLLINS-Cognac-1

Omdat ik een stedentrip in het vooruitzicht had en daar geen geschikte en vooral comfortabele schoenen voor had, heb ik voor de QOLLINS gekozen omdat deze een kortere schacht heeft en daardoor ook op warmere dagen gedragen kan worden. Ik reis altijd met minimale bagage en wilde een schoen die ik bij elke gelegenheid kon dragen. En dat is met deze laars geen probleem. Hij staat leuk op een jeans, maar ik kan hem ook prachtig combineren met een rokje zonder dat hij er lomp uitziet. Perfect!

Ook de mooie warme kleur past precies bij mijn kledingstijl, en met de bloemendetails in het leer zien de QOLLINS ook nog eens bijzonder vrouwelijk uit bij een verder sportieve uitstraling.

De bestelling en verzending

Ik was aangenaam verrast hoe snel de bestelling arriveerde. Ik bestelde de laarzen 4 weken voor mijn stedentrip zodat ik ze kon inlopen. Maar ze waren al na 2 dagen binnen. Wauw, dat was echt een snelle levering.

QOLLINS-Cognac-3

De eerste indruk van mijn barefootlaarzen QOLLINS

Wat kan ik zeggen, mijn nieuwe QOLLINS Brown is een droom van een laars!!! Ik draag hem nu bijna 3 weken en ben er vanaf dag één dol op. De zool is heerlijk zacht en flexibel. Mijn tenen hebben ruimte zonder dat de laars te veel op een eendenvoet lijkt zoals andere barefootschoenen. Integendeel, hij ziet er zelfs heel vrouwelijk uit en heeft tegelijkertijd een sportieve touch.

Ik moet echter toegeven dat ik even moest wennen aan het uiterlijk van de laars. Een barefootschoen ziet er heel anders uit dan een nauwsluitende schoen met een hoge zool, vooral van bovenaf bekeken.

Mijn vrienden merkten het verschil niet eens op; sommigen spraken me zelfs aan op mijn mooie laarzen. Waarschijnlijk hebben alle meiden in mijn vriendenkring binnenkort Chelsea boots van ZAQQ.

QOLLINS-Cognac-5lCr2iC1gzJMGh

Het materiaal en de afwerking

De laars heeft een zeer hoogwaardige afwerking. De naden zijn netjes gestikt en zien er erg robuust uit. Omdat ik hem pas een paar weken draag, kan ik nog niet zeggen of de QOLLINS nog vele jaren meegaat. Maar aangezien ik het goede voorbeeld heb van mijn vriendin met haar SPARQLE, ga ik ervan uit dat ook mijn QOLLINS zijn belofte zal nakomen.

Het leer is bijzonder fluweelachtig aan de buitenkant, het lijkt bijna van stof. Maar het is eigenlijk fijn suède. Aan de binnenkant is gladleer genaaid, behalve uiteraard bij de elastische inzetstukken. Ook de binnenzool is van gladleer.

In het begin waren de QOLLINS een beetje stijf, maar dat verdween op de eerste dag. Voordat ik hem voor de eerste keer droeg, heb ik het materiaal bij de hiel heen en weer bewogen om het elastischer te maken. En dus had ik vanaf het begin een geweldig loopgevoel.

Draagcomfort in de QOLLINS

Zoals eerder vermeld is de zool bijzonder zacht. Omdat ik na meer dan 20 jaar in ‘normale’ schoenen nog steeds aan barefootschoenen moet wennen, is de zachte zool precies wat ik nodig heb. Ik heb zelfs het gevoel dat ze meer demping bieden dan veel van mijn oude schoenen, ondanks dat de zool zo dun is.

Ik heb de neiging om hard op mijn hielen te landen, wat mij altijd ernstige rugklachten heeft bezorgd. In de QOLLINS kan ik urenlang lopen en mijn rugklachten zijn aanzienlijk verminderd. Maar misschien komt het ook omdat mijn manier van lopen zich automatisch aanpast als ik de barefootlaarzen draag. Door de platte zool land ik waarschijnlijk minder hard op mijn hielen en gelijkmatiger op mijn hele voet. 

Conclusie

Met QOLLINS heb ik een laars gevonden die precies voldoet aan mijn verwachtingen van een comfortabele barefootschoen. Ik ben meer dan tevreden en kan de QOLLINS absoluut aanbevelen. Het zal zeker niet mijn laatste barefootschoen zijn, nu ik de smaak te pakken heb. Voor de zomer denk ik al aan een paar SUQAR ballerina’s van stof, die ik erg leuk vind.

Een bedankje aan het ZAQQ team voor de uitstekende service. Jullie hebben er zeker een trouwe klant bij.

Hartelijke groeten. Stefanie

Terug naar blog
1 van 3