Vegane Schuhe - Barfußschuhe aus veganen Materialien

Vegane Schuhe - Barfußschuhe aus veganen Materialien

Onze collectie vegan, duurzame barefootschoenen groeit voortdurend en de vraag laat ons zien dat we hiermee helemaal op de goed weg zitten!

Vegan is niet zomaar een trend en zeker niet zomaar een dieet, het is een levensstijl. Alles wat van dierlijke oorsprong is, wordt niet geconsumeerd. Voedingsmiddelen zoals vlees, melk of kaas zijn taboe. Een vegan levensstijl gaat echter niet alleen over voeding. Ook cosmetica die op dieren zijn getest of dierlijke ingrediënten bevatten, worden niet gebruikt. Maar de consumptie strekt zich ook uit tot kleding. Veganisten dragen niets van wol, zijde of leer. Naarmate het aantal veganisten toeneemt, neemt ook de vraag naar vegan schoenen toe.

Met onze vegan barefootschoenen weet je zeker dat niets van dierlijke oorsprong is. Onze hier genoemde modellen zijn 100% vegan.

veganer-Sneaker-grau

QNIT Grey

Vegan schoenen voor dames en heren

Toen we ons gingen richten op vegan barefootschoenen, waren we verbaasd over wat er allemaal mogelijk is zonder leer. We geven toe dat we in het begin erg sceptisch waren; we wilden immers dat onze schoenen net zo gezond, comfortabel en duurzaam zouden zijn als onze niet-vegan modellen.

Vegan materialen hadden we in ons achterhoofd als kunstmatig, niet-ademend en niet-duurzaam! Nadat we het onderwerp diepgaand hebben bestudeerd, zijn we gewoonweg enthousiast.

We hebben de verschillende vegan materialen op de proef gesteld en de beste voor onze schoenen geselecteerd. We hebben nu een indrukwekkende selectie vegan barefootschoenen voor dames en heren, en er komen er steeds meer bij. Kom gewoon van tijd tot tijd eens kijken, gegarandeerd hebben we dan de volgende vegan heren- of damesschoen in ons assortiment.

  • Alle vegan ZAQQ’s voor heren – klik hier!
  • Alle vegan ZAQQ’s voor dames – klik hier!
  •  

    Ballerina-vegan-Damen

    TWIST Fantasy


    Materialen voor onze vegan schoenen

    We gebruiken verschillende vegan materialen voor onze schoenen. Onder de betreffende schoenbeschrijving vind je gedetailleerde informatie over elk model.

    Dit zijn de prachtige stoffen die je hier vindt:

    Ökotex 100 weefsel
    Het vegan weefsel ziet bijna als suède uit en voelt heerlijk zacht en soepel aan. Het is ook ademend en heeft een antibacterieel oppervlak. Het materiaal is gecertificeerd door Ökotex 100 en is een van de meest ecologische, vegan stoffen voor schoenen.

    Kurk
    Kurk is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de meest populaire natuurlijke materialen. Voor onze vegan schoenen gebruiken wij hoogwaardige kurk uit Portugal, afkomstig uit duurzame productie.
    Kurk is een ideaal bovenmateriaal voor schoenen omdat het ademend, waterafstotend en gemakkelijk schoon te maken is met een vochtige doek.

    Piñatex
    Piñatex wordt gemaakt van de cellulosevezels van ananasbladeren, een afvalproduct van de ananasindustrie. Normaal gesproken worden de bladeren verbrand of verrotten ze vanzelf.
    Door Piñatex te produceren hebben ananasboeren de mogelijkheid om extra inkomsten te genereren uit het afvalproduct.
    Piñatex is een bijzonder duurzaam product omdat er voor de productie ervan geen extra hulpbronnen zoals land, water, elektriciteit of kunstmest nodig zijn.
    Piñatex kan overal worden gebruikt waar normaal gesproken leer wordt gebruikt. Het is ademend, vormbaar en zeer duurzaam, waardoor het het ideale materiaal is voor vegan schoenen.

    Mesh-stof
    Voor onze luchtige zomerschoenen gebruiken we vegan mesh-stof als buitenmateriaal in combinatie met katoen aan de binnenkant. Beiden zijn heerlijk ademend en daardoor perfect voor de warmere dagen van het jaar.

    vegane-Damenschuhe

    SQILL Ash


    Vegan sneakers – jouw nieuwe vrijetijdsschoenen

    Niet zonder mijn vegan sneakers! Ben jij een van die mensen die hun sneakers van winter tot zomer dragen? Als je onze ZAQQ’s eenmaal hebt gedragen, wil je ze niet meer uitdoen, zo comfortabel zijn ze.
    Heb jij jouw barefootschoen al gevonden? Zo niet, dan vind je hier een kleine selectie van onze vegan en stijlvolle vrijetijdsschoenen. Bekijk verderop onze schoenen voor sport, business en wandelen. Daar ontdek je meer modellen voor dames en heren.

    QORE Low Vegan White

    Een witte sneaker is een musthave in je schoenencollectie, zeker als hij ook nog eens vegan is! Ook onze QORE is gemaakt van het fijnste kurk, ziet er absoluut elegant uit en is net als al onze barefootschoenen supercomfortabel.


    TIQQ Cork White

    Onze vegan TIQQ van kurk is iets donkerder dan de QORE. Maar in zijn beige kleur ziet hij er net zo goed uit. Nu heb je keuze te over! Welke kies jij?


    PIQUANT Vegan Brown

    Gewoon chic, stijlvol en tijdloos. Onze PIQUANT kan gewoon altijd. De subtiele bruine kleur is met alles te combineren. Elegant met een broek naar kantoor of met een jeans naar een barbecue, onze populaire sneakers passen overal bij en ronden elke outfit harmonieus af. Met onze vegan PIQUANT in suède look zit je altijd goed!

    vegane-Schuhe-Damen




    PIQUANT Vegan Denim White

    Combineer jij graag jeans met sneakers? Dan is onze PIQUANT in blauw precies wat je zoekt! Ze zien er vlot uit en stralen toch elegantie uit. Onze sneakers zijn het bewijs dat vegan schoenen er absoluut modern en stijlvol uit kunnen zien.


    DUPLEQ Black White Vegan

    Dankzij de ademende mesh-stof voelen je voeten altijd heerlijk aan in onze DUPLEQ. De sneaker voor alle dragers die niet alles zwart of wit willen zien, maar liever voor de gulden middenweg kiezen!


    TAQQ Cork Black

    Onze vlotte zwarte kurken sneaker is liefde op het eerste gezicht: Stijlvol, fris, superlicht en gewoonweg supercomfortabel; TAQQ wordt in een mum van tijd jouw nieuwe favoriete schoen.


    JAQ Vegan Black

    Onze JAQ is met zijn zachte vegan materiaal erg soepel. Hij laat zich van zijn casual kant zien en staat geweldig op een jeans, maar is ook geschikt voor sportieve activiteiten.

    vegane-Schuhe-schwarz



    LUQQ Cork White

    Modern en stijlvol – onze vegan LUQQ is gewoon een blikvanger. Door de lichtgekleurde mix van kurk en Piñatex met de opvallende zilveren patch ziet de halfhoge sneaker er zeer elegant maar ook extravagant uit. Een mooiere halfhoge vegan sneaker is er niet!




    Vegan boots: Chelsea boots

    De Beatles waren dol op hun Chelsea boots en droegen deze enkelhoge laarzen in weer en wind. De boot met zijn typische elastische inzetstukken werd voor het eerst geproduceerd in 1830, toen nog uitsluitend als herenlaars. Tegen de jaren 1970 werd het ook een chique stijlicoon onder damesboots.
    Chelsea boots kunnen worden gecombineerd met zowel casual businessoutfits als alle vrijetijdsoutfits. Ze kunnen er heel stijlvol uitzien, maar ook zeer casual.

    EQUITY Piñatex Black

    Onze vegan Chelsea boot van Piñatex! Het is nauwelijks te geloven dat dit prachtige materiaal is gemaakt van de vezels van ananasbladeren. Het voelt ontzettend goed aan en is nog fijner om te dragen. In donkergrijs en met een zwarte zool past hij bij alles wat je garderobe te bieden heeft.


    EQUITY Cork Blue

    De donkere vegan laars van kurk is discreet ingetogen om je outfit te benadrukken zonder al te veel op te vallen.


    EQUITY Cork White

    Enkellaarsjes bij een zomerjurkje? Boho chic is al jaren dé trend. Onze EQUITY van kurk is casual, maar dankzij de lichte kleurstelling uiterst elegant en zomers. Hij past bij alle boho-jurken en benadrukt jouw stijl tot in de perfectie.



    Vegan businessschoenen

    Het assortiment vegan schoenen groeit en groeit, maar businessschoenen zijn als het zoeken naar een speld in een hooiberg. Wij wilden daar verandering in brengen en hebben schoenen gemaakt van vegan materialen die er zo stijlvol uitzien dat je comfortabele en dierproefvrije schoenen ook zakelijk kunt dragen.
    Onze vegan businessschoenen zijn veruit de meest elegante op de markt en wij zijn er trots op!

    BRIQ Brogue Vegan Black

    Onze BRIQ’s zijn gebaseerd op de klassieke Derby-snit. Als je goed kijkt, zie je zelfs een hak, wat nu eenmaal hoort bij de strikte businesslook. Kijk maar eens goed, want deze hak bestaat niet eens – hij is eenvoudigweg in de buitenkant van de platte barefootzool ingekerfd om de businessschoen maximale elegantie te geven.

    veganer-Businessschuh


    DUQE Vegan Antique Brown

    Eleganter dan dit wordt het niet! Onze George boot kan zich gemakkelijk meten met de meest elegante businessschoenen. Het glanzende vegan materiaal lijkt verwarrend veel op gepolijst gladleer.


    PIQUANT Vegan Cognac

    Dat is bruin suède! Nee, maar het Ökotex 100 weefsel ziet er vrijwel precies hetzelfde uit. Lichtbruin brengt altijd meer contrast in je businesslook en maakt je interessant. Met dit vegan businessmodel wordt het nooit PIQUANT op kantoor.

    vegane-Businessschuhe-Damen


    PIQUANT Vegan Black

    In het zwart past onze PIQUANT echt bij alle casual businessoutfits. Als je ze eenmaal hebt aangetrokken en uitgeprobeerd, wil je ze elke dag naar kantoor dragen. Licht, comfortabel en mooi!


    Onze PEAQ is een eenvoudige lage schoen gemaakt van mat, vegan materiaal. Hij kan vrij gedragen worden bij alle business-casual outfits.


    Herrenschuhe-vegan

    Vegan schoenen voor de winter

    We wilden ook stijlvolle, vegan schoenen maken voor het koudere seizoen. Je hebt nu al de keuze uit vier verschillende modellen, maar we weten zeker dat er voor de volgende winter nog meer schoenen bij zullen komen. Wij kijken er nu al naar uit! Het blijft dus spannend voor jou!

    PREQUEL Winter Vegan Black

    Onze Prequel is iets hoger uitgesneden en reikt tot aan de enkel. De buitenkant is gemaakt van Ökotex 100 weefsel. Aan de binnenkant hebben we een behaaglijke, ademende en antibacteriële microvezelstof genaaid. De halfhoge schoen houdt je voeten lekker warm in de winter. Door het eenvoudige design is het een comfortabele allrounder voor elke outfit!

    vegane-Winterschuhe

    QUINTIC – Jouw vegan laarzen

    Onze QUINTIC’s zijn verkrijgbaar in drie verschillende kleuren. Als het echt koud wordt, ben jij perfect uitgerust met deze vegan laarzen. Je hoeft niet in te leveren op stijl en comfort, want ze zien er gewoon prachtig uit. De laarzen zijn zo comfortabel dat je ze niet alleen naar kantoor of voor een wandeling door de stad kunt dragen, maar ook tijdens je wandeling door het winterlandschap.
    QUINTIC Winter Vegan Black

    Stiefel-vegan-Herren


    QUINTIC Winter Vegan Nut

    Winterstiefel-vegan

    QUINTIC Winter Vegan Tabaco

    Stiefel-vegan-Damen

    Vegan outdoor- en wandelschoenen

    Uiteraard kun je bovenstaande schoenen ook dragen bij alle outdooractiviteiten, want ze hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn robuust, licht van gewicht en absoluut comfortabel. Als barefootschoenen hebben ze allemaal een plat en zeer flexibel design.
    Hier laten we je een aantal modellen zien die er ook aan de buitenkant uitzien als outdoor- of wandelschoenen – allemaal vegan natuurlijk.

    QUIQ Trail Black Vegan
    Deze vegan schoen zal je inspireren. Hij gaat niet alleen mee tijdens het hardlopen, maar ook tijdens elke wandeling. QUIQ is gemaakt van vegan mesh, dat extreem ademend is. Je voeten zullen niet zweten, zelfs niet bij hoge temperaturen.

    vegane-Outdoorschuhe


    HIQE – vegan wandelschoenen
    De naam zegt het al. Onze HIQE’s zien eruit als typische wandelschoenen. Lente, zomer, herfst of winter? Het maakt niet uit, want met HIQE ben je goed uitgerust voor elk seizoen. De outdoorschoen zorgt ervoor dat je voeten zowel op warme dagen als bij koud en nat weer comfortabel aanvoelen – dankzij het speciale ademende en waterdichte materiaal.
    Wanderschuhe-vegan

    EXPEQ
    EXPEQ is de elegante uitvoering van een wandelschoen. Het gewaxte vegan buitenmateriaal ziet er bijna uit als leer. Je kunt deze halfhoge laarzen echter ook dragen naar kantoor of tijdens een wandeling door de stad. EXPEQ is de perfecte allrounder in de winter.

    vegane-Schuhe-Sport

  • Alle vegan ZAQQ’s voor heren – klik hier!
  • Alle vegan ZAQQ’s voor dames – klik hier!

  •  

     

    Terug naar blog
    1 van 3