Verzorging van uw blotevoetenschoenen van nappaleer (glad leer)

Pflege Deiner Barfußschuhe aus Nappaleder (Glattleder)

Nappaleer is een bijzonder openporig, ademend en zeer soepel materiaal. Het is de buitenkant van de dierenhuid en wordt vaak fijn glad leer genoemd.

Net als onze huid bevat leer vetten die het soepel houden. Als u ze echter vaak draagt, gaan ze na verloop van tijd verloren. Alleen als het leer voldoende geolied en van voedingsstoffen voorzien is, blijft het zacht en resistent.

Het is hetzelfde met fijn glad leer als met een gestreste huid. Ze heeft veel zorg nodig. Als je handen droog zijn in de winter smeer je ze in om kloven te voorkomen.

Om lang van je ZAQQ's te kunnen genieten, volgen hier enkele tips voor het onderhoud van je blotevoetenschoenen van nappaleer.

Welke ZAQQ-barefootschoenen zijn gemaakt van nappaleer?

We hebben verschillende barefootschoenen van soepel nappaleer. De materiaalinformatie wordt vermeld voor elke individuele schoen.

Bijvoorbeeld onze populaire lage schoen PIQUANT Nappa Zwart of de onze EQUITY zwarte Chelsea-laarzen gemaakt van fijn glad leer. Hieronder vind je nog meer barefootschoenen van nappaleer.

Verzorgd nappaleer

Het nappaleer reinigen

De eerste stap is altijd het chemisch reinigen van het nappaleer. De beste manier om dit te doen is met een zachte schoenborstel. Als je er nog geen hebt, kun je je schoenen ook met een droge doek schoonmaken.

de Reinigingsborsteltje van Collonil Uit eigen ervaring kunnen wij u ten zeerste aanbevelen:

Zorg lederen schoenen

Vocht en vet voor het nappaleer

Aangezien fijn glad leer gevoeliger is voor invloeden van buitenaf, zoals zonnestraling, vocht of slijtage, moet na het reinigen voldoende vet in het poreuze materiaal worden ingewerkt.

Om het leer zo goed mogelijk te verzorgen, raden wij de Crème de Luxe uit 1909 . Deze rijke schoencrème zorgt niet alleen voor voldoende vocht, maar verfrist ook de kleur van het leer. U kunt kiezen voor de kleurloze 1909 Crème de Luxe om voor alle kleurvarianten een passende schoensmeer klaar te hebben staan. Maar ze zijn ook verkrijgbaar in blauw, lichtbruin, bordeaux-mahonie, middenbruin en zwart.

Gebruik een borstel of een droge doek om de schoensmeer aan te brengen. Een schoenspanner kan ervoor zorgen dat kreukels worden gladgestreken om deze plekken optimaal te bereiken.

Nadat de verzorgende crème is aangebracht, dient u het leer minimaal een uur te geven of nog beter, laat de schoenen een nacht rusten. Hierdoor kunnen de voedingsstoffen diep in het leer doordringen. Zet je ZAQQ's op een droge plek, maar zeker niet in de zon of onder de verwarming.

Door de schoenpoets ziet het oppervlak van het leer er mat uit. Als je je ZAQQ's wilt laten glanzen, moet je ze polijsten met een zachte borstel. de De polijstborstel van Collonil , gemaakt van echt geitenhaar, komt hiervoor goed van pas. Hiermee geef je je barefootschoenen in een handomdraai de laatste glans.

Onderhoudsinstructies-schoenen-glad leer

Hoe vaak moet nappaleer worden onderhouden

Hier is geen vaste regel voor, want het hangt er natuurlijk van af hoe vaak je je blote voeten schoenen draagt ​​en aan welke weersomstandigheden ze worden blootgesteld.

Als u elke dag met uw schoenen op pad bent, dient u ze ongeveer elke twee weken te voorzien van voedzame voedingsstoffen volgens de hierboven beschreven instructies.

Hierdoor blijft het nappaleer zacht, soepel en slijtvast. Met de verzorgende crème fris je tegelijkertijd ook de kleur van je ZAQQ's op.

Verzorging van glad leer

Impregneer nappaleer na onderhoud

Door het oppervlak met open poriën is nappaleer niet waterdicht, maar alleen waterafstotend. Als u ook bij regen geen natte voeten wilt krijgen, moet u uw blotevoetenschoenen zeker regelmatig waterdicht maken.

Met de Waterdichtmakende spray "Waterstop Reloaded" je raadt het goed Het is bij uitstek geschikt voor alle leersoorten en biedt een perfecte bescherming tegen vocht en UV-straling. Maar maak je geen zorgen, je ZAQQ's blijven ademend. Bij correct gebruik worden de open poriën van het nappaleer niet verstopt door de impregneerspray.

Voor het impregneren raden we aan om in de frisse lucht of in een goed geventileerde ruimte te gaan. Spuit uw ZAQQ's volledig in vanaf een afstand van ongeveer 30 centimeter. Dit zorgt er enerzijds voor dat je de schoen gelijkmatig inspuit en anderzijds dat niet alleen het fijne gladde leer maar ook de naden bedekt worden met een waterafstotende film.

Gebruik de spray niet te vaak!

De vuistregel is om uw ZAQQ's pas te impregneren na de hierboven genoemde reiniging en verzorging. Als u de impregneerspray te vaak gebruikt, kunnen de poriën verstopt raken en heeft het ademend vermogen van uw blotevoetenschoenen daaronder te lijden.

Met deze onderhoudsinstructies ben je goed verzorgd en heb je lang plezier van je blotevoetenschoenen van nappaleer.

Terug naar blog
1 van 3