Verzorging van je barefootschoenen van textiel (katoen, gebreide stof) & lamsvacht

Pflege Deiner Barfußschuhe aus Textil (Baumwolle, Strick) & Lammfell

In de zomer en bij het sporten zijn schoenen van katoen en ander textiel bijzonder praktisch. Ze zijn zeer luchtig en ademend. Vieze kleding kan snel en gemakkelijk in de wasmachine worden gedaan. Maar kun je hetzelfde doen met onze barefootschoenen?

Hier geven we je tips voor het reinigen en verzorgen van je textielschoenen.

Onze ZAQQ barefootschoenen gemaakt van katoen, gebreide stof en ander textiel

We hebben diverse modellen barefootschoenen van textiel in onze shop. Hier zijn slechts enkele voorbeelden van onze meest populaire modellen:

Onze bestverkopende barefootschoen QNIT is gemaakt van een gebreide katoenen stof en onze populaire sokschoen SOOQ is gemaakt van een stof van katoen-elastaan. Ook hebben we enkele winterschoenen met lamsvacht in ons assortiment. Zowel onze barefootschoenen van textiel als de lamsvachtdelen van de winterlaarzen kunnen volgens de volgende instructies worden gereinigd.

Zorg textiel schoenen

QNIT Black

Impregneer je textielschoenen voordat je ze voor de eerste keer draagt

Zonder impregnering zijn je textielschoenen als een magneet voor stof- en vuildeeltjes. Om je ZAQQ’s vanaf het begin te beschermen, moet je ze impregneren met een speciaal product.

De beste impregneerspray is Carbon Pro van Collonil, die je niet alleen voor textiel kunt gebruiken, maar ook voor veel andere materialen zoals Gore-Tex® of Sympatex®.

Je ZAQQ barefootschoenen moeten vóór de behandeling schoon en droog zijn! De impregneerspray wordt gelijkmatig aangebracht op een afstand van ongeveer 20 cm. Zorg ervoor dat de ruimte goed geventileerd is of ga naar buiten in de frisse lucht. Door je textielschoenen te impregneren worden ze vuil- en waterafstotend zonder dat dit ten koste gaat van het ademend vermogen.

Katoenen schoenen schoonmaken

SOQQ Black

ZAQQ textielschoenen reinigen

Doe je ZAQQ barefootschoenen nooit in de wasmachine!!!

De mildste manier om je textielschoenen schoon te maken is met een zachte borstel. Vuildeeltjes kunnen zeer snel worden afgeborsteld. Regelmatig borstelen is meestal voldoende om je ZAQQ’s schoon te houden. Als er zich echter hardnekkig vuil heeft opgehoopt dat je niet met een droge borstel kunt verwijderen, kun je een vochtige spons gebruiken.

Nadat de textielschoenen grondig zijn gereinigd en gedroogd, moet je ze impregneren. Alleen door je ZAQQ barefootschoenen regelmatig te impregneren zul je er lang plezier van hebben.

Witte stoffen schoenen schoonmaken

QNIT White

Terug naar blog
1 van 3