Verzorging van je barefootschoenen van vegan materiaal

Pflege deiner Barfußschuhe aus veganem Material

Onze ZAQQ barefootschoenen van vegan materiaal zijn supergemakkelijk te onderhouden en lijken, afhankelijk van het materiaal, erg op leren schoenen. Bij onze ZAQQ’s van Ökotex 100 stof dacht iedereen dat ze van suède waren gemaakt.

De voordelen van vegan materialen zijn duidelijk. Ze hoeven niet zo intensief verzorgd te worden als echt leer en er zijn geen dieren gebruikt bij de productie van de materialen. De functionele eigenschappen zijn minstens zo goed, zo niet beter, dan echt leer. Allemaal goede redenen om onze vegan schoenen eens van dichtbij te bekijken!

Hier geven we je handige tips voor het reinigen en verzorgen van je vegan barefootschoenen.

 

Onze ZAQQ barefootschoenen van vegan materialen

In deze verzorgingsinstructies behandelen we alleen onze vegan schoenen die gemaakt zijn van synthetische materialen. Uiteraard zijn onze schoenen van gebreid katoen ook vegan. De verzorgingsinstructies hiervoor vind je onder “Verzorging van je barefootschoenen van textiel”.

We hebben een grote keuze aan vegan barefootschoenen. Hier vind je eenvoudig een overzicht.  

zorg veganistische schoenen

QUINTIC Winter Vegan Nut

Vegan materiaal reinigen

Als je vegan barefootschoenen maar een beetje vies zijn, kun je het stof eenvoudig verwijderen met een droge doek. Voor hardnekkig vuil dat niet droog verwijderd kan worden, kun je een vochtige doek gebruiken. Oefen niet te veel druk uit bij het reinigen. Het is beter om meerdere keren voorzichtig over de vuile plekken te gaan. Als de vlekken hierdoor niet verdwijnen, raden we deze milde reinigingsgel of dit reinigingsschuim aan, die zeer effectief zijn.

veganistische schoenen

PREQUEL Winter Vegan Black

Vegan materiaal impregneren

Er wordt vaak beweerd dat vegan materiaal niet geïmpregneerd hoeft te worden. Dit klopt niet, want ook vegan schoenen hebben naden waar water doorheen kan dringen. Door te impregneren creëer je een beschermende laag op je schoenen die niet alleen water tegenhoudt, maar ook je ZAQQ’s beschermt tegen vuil. Alleen door regelmatig te impregneren zul je lang plezier hebben van je barefootschoenen.

Zorg ervoor dat je een impregneerspray zonder vet gebruikt voor je vegan schoenen van synthetisch materiaal. Wij raden de CARBON LAB Protecting Spray van Collonil aan.

Breng de spray gelijkmatig aan op een afstand van ongeveer 30 cm. Daarna moet het impregneermiddel goed drogen. We raden je aan dit proces meerdere keren te herhalen om een effectieve beschermlaag op je ZAQQ’s te creëren.

Synthetische schoenen schoonmaken

SQILL As

Terug naar blog
1 van 3