Verzorging van je barefootschoenen van merinowol

Pflege Deiner Barfußschuhe aus Merinowolle

Onze barefootschoenen van merinowol zijn echte supersterren. Ze houden je voeten warm in de winter en koel in de zomer. Ze zijn absoluut ademend en transporteren vocht naar buiten, maar zijn ook waterafstotend. Merinowol heeft zelfs antibacteriële eigenschappen, waardoor er geen onaangename geurtjes ontstaan. Om deze ongelooflijke functionele eigenschappen lang te behouden, geven we je hier tips voor het reinigen en verzorgen van je merinoschoenen.

Onze barefootschoenen gemaakt van merinowol

Ons model LIQE is gemaakt van de fijnste merinowol. De sneakers zijn verkrijgbaar in veel leuke kleuren. Nu heb je keuze te over! Zodra je eerste paar arriveert, word je er helemaal verliefd op en bestel je zeker al snel een tweede paar in een andere kleur.

Wat is merinowol

De bijzonder hoogwaardige merinowol is afkomstig van merinoschapen, die oorspronkelijk alleen in Noord-Afrika voorkwamen. Door hun vacht zijn ze perfect uitgerust voor de extreme weersomstandigheden in het woestijnklimaat: Extreme hitte overdag en extreme kou ’s nachts. 

Merinoschapen kwamen waarschijnlijk al in de 13e eeuw met de Berbers mee naar het Iberisch schiereiland. Het koninkrijk Castilië in het huidige Spanje stond eeuwenlang bekend om zijn handel in hoogwaardige merinowol. Daarom werd het in de volksmond ook wel ‘Spaanse wol’ genoemd.

Met de opkomst van allerlei soorten textiel is merinowol bijna in de vergetelheid geraakt, maar de laatste jaren maakt het een grote comeback. De textielindustrie heeft dit prachtige materiaal voor functionele kleding ontdekt. Merinowol is niet alleen temperatuurregulerend, maar ook waterafstotend en antibacterieel. Het kriebelt niet en voelt gewoon prettig aan.

Merinoschapen zijn inmiddels over de hele wereld te vinden. Australië is echter uitgegroeid tot de belangrijkste producent van merinowol.

 

Merinoschoenen reinigen

Merinowol is robuust en slijtvast, maar stop je schoenen nooit in de wasmachine! Hierdoor kan de wol krimpen en worden je schoenen te strak.

Veel erger is echter dat je de lanoline die erin zit eruit wast. Het eigen vet van deze wol zorgt voor de waterafstotende werking. Met de juiste verzorging hoef je je merinoschoenen niet te impregneren.

De beste manier om je merinoschoenen schoon te maken is met een zachte borstel. Als er zich hardnekkig vuil heeft opgehoopt dat je niet met een droge borstel kunt verwijderen, kun je het met een vochtige spons proberen.

Impregneren van je merinoschoenen

Wil je je barefootschoenen toch impregneren, dan raden wij Carbon Pro van Collonil aan. Met deze impregneerspray, die je op alle oppervlakken kunt gebruiken, blijft het ademend vermogen van je merinoschoenen 100% behouden.

Terug naar blog
1 van 3